Páchá Chovancovo ministerstvo kybernetické útoky na weby?

Stroj na vypínání webů na dálku má být v České republice více než jeden rok. Prý takový dárek od CIA. Jeho umístění je podle dvou na sobě nezávislých zdrojů, pokud to tak jde vnímat – jeden z Ministerstva vnitra ČR (MVČR) a druhý z Policie ČR – je tato „mašinka“ v budově MVČR Nad Štolou 3 v Praze.

Radek Velička

Včerejší útok opakovaný útok na ParlamentniListy.cz nesl všechny symptomy útoků na naše weby VlasteneckeNoviny.cz a BezPolitickeKorektnosti.cz, které probíhaly vloni v několika vlnách. Podle našich zdrojů to bylo jen takové ladění mašinky. Ovšem pro nás až brutálně likvidační – ztráty z proklikové reklamy dosáhly v daných dnech až 90 %.

Pátráním a šetřením, jako i přijatými opatření, kdy jsme blokovali na příklad přístup na naše weby ze zahraničí bylo jasně prokázáno, že kybernetické útoky přicházejí z České republiky. Ano, jako na každý web tak i na náš napadaly systémy, které šíří DDoS útoky. Ale ty se snížily po zákazu přístupu na naše weby ze zahraničí o 98 %. Zbylo pak jen velmi málo IP adres, které útočily.

A mezi těmito adresami byla i jedna, která byla v číselné řadě stroje, který nás nenapadal, ale vytěžoval v době před útoky. Dokázal si „přečíst“ až půl milionu stránek, ale někdy i více jak milion, z našich webů za den. Tato IP adresa, která nás před útoky screenovala nebyla tajná a byla vystopována v Paříži.

V situaci, kdy jsme byli obětí kybernetického útoku, se na náš web nedostal žádný počítač či stroj ze zahraničí, jen z České republiky, ale náš stroj byl přetěžován někdy až o 1000 %. A to pouze z jedné IP adresy tzv. útokem přes vyhledávání, kdy posílal na náš web dotazy, které zatěžovaly systém. Byly řetězce o několika MB. Vše začínalo a končilo pracovní dobou úředníků, ale na chlup.

Nechci tvrdit, že za tím vším stojí ministerstvo plné chovanců s jedním Milanem Chovancem v čele, ale co si mám myslet o informacích jednoho zaměstnance MVČR a jednoho policisty? Že to jsou jen provokatéři? Nebo, že té totality, která tady je mají prostě už dost?

Třetí zdroj, který to potvrzuje a který to na dálku i prokázal, je ale z podsvětí – „hacker“ – Vzkaz zněl: „Weby těch šmejdů, kteří Vás blokují, zítra zažijí stejné. Přesně v 16:00 to spustíme.“ A opravdu oba weby jak PČR, tak MVČR byly nefunkční. Co si o tom myslet?