Kdy přivítá Miloš Zeman v Praze prezidenta Ruské federace? Zatím je jediným českým prezidentem, který tak neučinil

Česká republika má ve své krátké historii tři osoby, které se staly prezidentem – Václav Havel, Václav Klaus a Miloš Zeman. Prvně dva jmenováni přivítali na státní návštěvě hlavu Ruska. Václav Klaus dokonce dva ruské prezidenty. Kdy pozve a přivítá ruského prezidenta i Miloš Zeman?

Miloš Zeman

Miloš Zeman


Nevěříte vlastním očím, co že to čtete? Tak ono by se nebylo ani co divit, že se divíte, jelikož dnešní protiruská hysterie nevychází ani tak z minulosti a zkušeností. To bychom měli pak, dle stejné logiky, trpět ni germanofobií. Není tomu tak. Dnešní protiruská hysterie je uměle vyvolávána roztleskávači proamerické propagandy. Nebudu nikoho z toho tupého stáda jmenovat, jelikož by to byla škoda slov.

Malá rekapitulace státních návštěv prezidentů Ruské federace

V roce 1993 přivítal v Česku Borise Nikolajeviče Jelcina Václav Havel. Můžete namítat, že Boris Nikolajevič byl jen věčně namol opilý maskot, který šel Spojeným státům na ruku, stejně tak jako jeho český protějšek, taky vesměs namol opilý, Havel. Ovšem Jelcin nebyl ani prvním a ani posledním z prezidentů, který navštívil Českou republiku.

Václav Klaus v roce 2006 přivítal na státní návštěvě prezidenta Ruské federace Vladimira Vladimiroviče Putina – niko nešílel, nikdo neprotestoval, nikdo jej nepřirovnával k ničemu. Prostě přijel na návštěvu prezident Putin. Ano, tehdejší roztleskávači americké propagandy a šíření nenávisti vůči ruskému slovanskému národu ještě nebyli tak pevně u moci.

Ovšem ještě v roce 2011 přivítal Václav Klaus dalšího prezidenta Ruské federace a to Dmitrije Anatoljeviče Medveděva.

Tři ruské prezidenty vítali jen dva čeští ze tří

edy, Českou republiku navštívili všichni, kteří kdy byli, či jsou prezidentem Ruské federace – všichni tři: Jelcin, Medveděv i Putin, ale přivítali je jen dva čeští prezidenti. A to první a druhý.

Třetí a dnes úřadující prezident České republiky Miloš Zeman slavil svůj úspěch, když přivítal v Praze čínského prezidenta Si Ťin-pchinga, ovšem stále mu do úspěchů jeho zahraniční politiky chybí pozvání, následná akceptace a uskutečnění návštěvy ruského prezidenta v Praze. Kdy jej přivítá?