Proč bych nevolil Vladimira Vladimiroviče prezidentem, pokud by byl Rusem

Ač mi dnes a denně chodí milé vzkazy, že jsem agent Putina, kremrofil a já nevím co ještě mám být, tam já osobně vím, že být Rusem, tak bych se svou náturou nikdy Vladimira Vladimiroviče prezidentem nevolil. Za svou politickou éru udělal pro svou zemi a svůj národ hodně pozitivního a klobouk dolů, ovšem nevymanil svou zem s národem, kterému když jej neznáte ani rozumět nemůžete, z vlivu liberální demokracie. Ať je dnes Ruská federace nositelem konzervativních hodnot v Euroasii, tak vnímám spíše prezidenta Putina na politického centristu.

Putin v Sarově | foto: ria.ru

Putin v Sarově | foto: ria.ru

Ovšem takový postoj si nemůžete udělat z našich médií, které jsou ovládány pátou kolonou proamerických sympatizantů, kteří by viděli Rusko jako kolonii Spojených států (SS), tak stejně jak je kolonií SS i celá Evropská unie (EU). Postoj vůči prezidentovi Ruské federace si můžete udělat jen na základě toho, jak na svého prezidenta pohlížejí samotní Rusové. Poznal jsem Rusů za posledních let dost, aby mohl snad vyjádřit i svůj postoj. A nejsem přesvědčen, že bych Vladimira Vladimiroviče jako prezidenta volil, být Rusem.

Rusko není žádný ideál, ale pro dnešní Rusy je to nejlepší, co poznali za více jak 100 let

Pozvedl Rusko, ač si to nemusíte myslet, oni mají jiné hodnoty, nežli dekadentní “západ.” V očích Rusů Matičku Rus pozvedl. Ruský národ se má nejlépe za svou dlouho historii a dnes v Rusku už dokonce žije i generace, která nebyla postižena bolševismem a marxlenismem, a stejně by svůj osud za nic neměnili. Nemůžeme jiným vnucovat naše hodnoty, když sami mají jiné. Není pravda lidská, je jen pravda Boží.

Mnoho Rusů Vladimira Vladimiroviče volí a podporuje, jelikož vědí, že je to pro jejich vlast to nejlepší, co je za posledních více jak sto let potkalo. Ovšem jsou i takové postoje, že připomíná dvojhalvou ruskou orlici. V rámci zahraniční politiky trošku liberál a v rámci vnitřní politiky spíše konzervativec, proto míním, že jeho kroky jsou spíše centristické.

Rusko určitě není žádný ideálem a ani rájem na zemi. Rusové mají před sebou ještě hodně práce, aby dosáhli i svých ideálů, ovšem pro ně, a tak to většina cítí, jsou to dnes ty nejlepší času, ať jsou i obětí americké agrese.

Jiné myšlení; Proto je Jednotné Rusko úspěšné 

V Rusku je pojem jednota velmi silným pojmem, je to díky jejich historické zkušenosti, proto strana Jednotné Rusko je tak úspěšná, ale ani jejím členem bych nebyl, stejně jako není členem Jednotného Ruska sám Vladimir Vladimirovič. V Rusku mají rádi pluralitu v rámci “rodiny”. “Doma, ve straně či podobně si vyříkejme vše a navenek buďme jednotní”; to je jejich síla. Proto nemají moc rádi oportunisty.

Já jsem oportunista, snad ke všemu mohu nalézat alternativní postoje, ovšem i oportunismus má v ruské pluralitě místo, jen nesmí podle názoru většiny většině škodit. Asi bych byl v Rusku opozičním politikem, kdybych byl Rusem a byl politikem. Ovšem ne tak, jak to známe z Evropy, že opozice neguje vše, co vládní strany připraví.

Právě v Rusku je místo pro konstruktivní opozici, kdy jste jen zrcadlem, kdy nebortíte, ale dáváte konstruktivně své pohledy. Já být ruským voličem, či politikem, tak právě proto bych Vladimira Vladimiroviče nevolil, jelikož bych byl více pro konzervativnější ruskou společnost, ale byl bych rád za to, co jako prezident Putin pro Rusko  dělá.

V ruských očích bych nebyl snad ani opozičníkem, nýbrž spolupracovníkem na společné věci; v evropských očích bych byl koaličníkem, bez podílu odpovědnosti na moci. A to jsou ty rozdíly ve vnímání reality. Tak se nenechte opít rohlíkem propagandy páté proamerické mediální kolony v České republice.