Není vše zlato, co se třpytí: Dnes 1. prosince jsem naposledy vysílal na Svobodném vysílači, jelikož se nenechám cenzurovat

Trvalo jim to skoro měsíc, aby mne přemluvili, abych založil ostravské studio “Svobodného” vysílače CS a vysílal živě. Velmi rád pomáhám lidem, kteří mají zajímavý projekt a po půlroce se dostali sice jen na nějakých 3000 posluchačů, a to kdo ví jestli, ale ono někdy nadšení nestačí. Rozhodl jsem se, proto jim pomoci, jelikož během dvou let se mi podařilo vybudovat mediální skupinu, která má kolem půl milionu čtenářů. Jenže nadšení bylo krátké, zjistil jsem, že deklarovaná svoboda v názvu rádia, je jen deklarovaná a setkal jsem se s pokusy o cenzurování mých pořadů, a nebo minimálně se stálým obtěžováním, že by se to mohlo dělat jinak, a že zvolená slova by se mohla i měnit. Tudíž jsem v rámci “Svobodného” vysílače zažil útok na mou svobodu slova, myšlenek a názorů.Radek Velička_BPK

To vše mne vedlo k tomu, že dnes jsem vysílal naposledy a už mne nikdy v rámci tohoto projektu neuslyšíte a pokud mne někdy ještě jako rozhlasového moderátora uslyšíte, tak jedině v projektu, který bude svobodný a bez podmínek, tudíž bude garantována svoboda všem mým spolupracovníkům mou osobou, tak jako v rámci serverů …bezpolitickékorektnosti! kde každý autor má 100 % svobodu slova a to bez jakéhokoliv omezení.

Bohužel tak tomu v rámci “Svobodného” vysílače není, proto se takového projektu, který se nazývá svobodný, ale nedovolí autorům šířit svobodné myšlenky, nemohu dále účastnit. Děkuji Vám všem za podporu, kterou jste mi vyjádřili a po tom více jak měsíci jsem zjistil, že Vaše podpora, mí čtenáři, byla větší, nežli vůbec základna posluchačů celého “Svobodného” vysílače. Jelikož v rámci archivu jste si stahovali mé pořady v průměru 100 x více než ostatní. Dnes je tam už nenajdete, jelikož nebudu podporovat něco s čím nesouhlasím.

Děkuji Vám za pochopení a věřím, že se v krátkém čase zase v rámci rozhlasového vysílání uslyšíme, jelikož vytvoření rádia na úrovni “Svobodného” vysílače sice neberu jako výzvu,… Ale pokud nějaký projekt internetového rádia vytvořím, tak budete první, kteří o tom budete vědět, mí milí čtenáři a bývalí posluchači.