GLOSA: TO PEHE by si měl Klause hýčkat

Pehe sem, Pehe tam, všude kam se podívám. TO PEHE jako správný havlovec je všude přítomný, je tam i onde. Ovšem pokud začne psát, jako by mu někdo mozek resetoval, paměť naformátoval a nahrál jen jediný soubor. Soubor jménem Václav Klaus.

Pehe, ten zapřísáhly propagátor zlaté střední cesty. Sociálně-tržní ekonomiky, toho názoru o systému, který nikdy nikdo neviděl, jen stále se o něm mluví, jak je skvělý, ale už jen od své podstaty nemožný, jelikož kapitalismus a socialismus nejde křížit. Buď je to kočka, nebo pes. Tak právě tento, nebo TO PEHE, by si měl či mělo uvědomit, že bez Václava Klause by nebyl, neměl by se vůči čemu vymezit, o čem psát a byl by jen TO. Tedy nikdo.

TO PEHE, mám pro Vás jednu dobrou radu a zadarmo: Nechte být své aktivity v různých obskurních spolcích, jako jsou třeba Nadace Forum 2000, Nadace Michaela Kocába, Open Society Found, CESTA – Centrum pro sociálně-tržní ekonomiku a otevřenou demokracii a jiné hlouposti. Věřte, že po zlaté střední cestě se dostanete kam? No ty všechny vedou mezi levou a pravou půlkou rovnou do konečníku…

Proto se modlete, PEHE, aby Václav Klaus byl stále aktivní, tak jako je doposud, abyste měl opodstatnění své činnosti a měl vůbec o čem psát. Minimálně třikrát denně si klekněte na kobereček směrem k Hradu na Hradčanech a praktikujte.